“Природа! Вона вічно з нами розмовляє”

Природа. Вона завжди нас зачаровує. Мінлива й унікальна, дивовижна та неповторна її краса. Навколишній світ завжди є натхненником  художникам і письменникам, які намагаються за допомогою фарб і слів передати всю його велич і красу.
А щоб на цю красу більше уваги звернули діти, завідувачка бібліотеки – філії № 22 (с. Тисменичани)  МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради провела поетичні замальовки «Природа! Вона вічно з нами розмовляє».

На захід були запрошені  учні 5 – б класу Тисменичанського ліцею (керівник Ткачук С. М.) Зустріч з дітьми відбулася на природі, в затишній місцині, біля річки Селянки.

 Дітям розповіли легенду про богинь природи Фауну і Флору. З цікавістю, здивуванням та бурхливим обговоренням учні дізнавалися цікаві факти про тварин та рослини. Сподобалась дітям і вікторина, на якій прослухавши звук, треба було відгадати яке природне явище вони почули. Так само відгадували птахів за їх голосами. Діти слухали вірші про природу і самі долучались до читання, відгадували загадки. З закритими очами слухали художній опис і поринали в уяву розцвітання маку. Світлана Миколаївна зачитала власний вірш про річку Селянку. А ще учні спробували складати строфи, добирати рими до слів: калина, дубок, верба і багато веселились, забавлялись і відпочивали. З неохотою розходились по домівках, бо природа вабить, чарує та заспокоює.
Природа — це життя, це матір усього живого. Тільки навчившись цінувати й берегти ту красу, яка оточує нас, ми зможемо почуватись людьми і  жити в гармонії, бо не земля належить людині, а людина належить землі

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top