Абетка правової мудрості «Конституція України — традиційне і нове»  

28 червня цього року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акту держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Напередодні відзначення Дня Конституції, 27 червня 2023 року працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели абетку правової мудрості «Конституція України — традиційне і нове».

Під час заходу бібліотекарі розповіли про Конституцію України та етапи її становлення, як основного закону Країни. Зокрема,  наголосили, що Верховна Рада України ухвалила і ввела в дію Конституцію – ОСНОВНИЙ ЗАКОН УКРАЇНИ 28 червня 1996 року о 9-й годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи. 

Також користувачі книгозбірні мали можливість ознайомитись  із матеріалами книжкової виставки.

Бібліотекарі підкреслили, що Конституція є ядром правової системи, на якому ґрунтується сьогодення і відбувається майбутнє Української держави та її народу. Цей документ є основою для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства, де людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Саме Конституція України є нашим моральним орієнтиром, особливо в сьогоденні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. В ці дні Основний Закон є ядром консолідації українського народу. Незмінний упродовж століть цивілізований вибір Українського народу ми, вкотре, відстоюємо у збройній боротьбі проти російської агресії. Московська влада робила і робить спроби присвоїти українську історію, поцупити наші надбання, наших людей, дітей, майбутнє. Об’єднуючись, ми відстоюємо свої національні цінності. В ці дні Основний Закон являється ядром консолідації українського народу.        Доповненням до заходу стало коротке ознайомче  відео. 

Абетка правової мудрості підготовлена і проведена для широкого кола користувачів книгозбірні.
Відповідальні: Зіняк М. Микитюк У.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top