“Архітектурні скарби світу”

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначатимуть своє професійне свято. В 2020 році Всесвітній День архітектора припадає на 5 жовтня. Це свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА).

Міжнародний союз архітекторів був створений одразу після другої світової війни. Тоді його метою стало вирішення нагальної проблеми відновлення зруйнованих війною міст, населених пунктів і промислових підприємств – наслідків другої світової війни. Зараз в МСА налічується близько ста національних секцій та понад мільйон архітекторів. «Музика, що застигла в камені», – колись так назвав Гете архітектуру. Природно, що великий німецький письменник і вчений мав на увазі і гармонію, властиву творам обох цих видів людської діяльності. І, звичайно, спрямованість до вічності і великої музики, і великої архітектури.

Учасники клубу «Люди золотого віку». що діє  у читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради взяли активну участь в онлайн-заході (До Всесвітнього дня архітектури). Вони з радістю поділились своїми спогадами про цікаві архітектурні шедеври, які їм довелось бачити, мандруючи світом. Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Ірина Тарновецька-Мороз.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top