Бібліозустрічі-вшанування “Сердечні вітання літам золотим”

“Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.
Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але…
Роки минають швидко, і в якусь мить людина починає розуміти,
що вона поповнює ряди бабусь та дідусів…”
(І. О.Решетовська)

Щорічно, другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це ‒ також і День ветерана. За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині – понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі.
У нашій країні це свято зветься ще й Днем літньої людини. Це день, коли ми віддаємо людям старшого віку свою любов, шану та вдячність.
1 жовтня 2020 року протягом дня на абонементі центральної міської бібліотеки (вул. Короля Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради вдбулися бібліозустрічі-вшанування “Сердечні вітання літам золотим”.

Учасниками бібліозустрічі стали постійні користувачі абонементу ЦБ: Лаборева Ольга Степанівна, Андрухович Надія Іванівна та Лисенко Людмила Сергіївна, а також  літні люди, які в цей день завітали до бібліотеки.  Розпочалися бібліозустрічі-вшанування з привітання шановних гостей та побажання благополуччя, міцного здоров’я на довгі роки, впевненості в завтрашньому дні. Слова бібліотекаря зворушили всіх присутніх до глибини душі. Це були миті душевного спілкування. Гості свята висловили щиру подяку бібліотекарям за організований захід та отриманий позитивний заряд енергії, а також, можливість згадати безтурботну молодість. Вони з приємністю відзначили, що у  стінах цієї бібліотеки працівники знаходять підхід до кожного користувача та створюють всі умови зігріти їхні душі і серця. Адже у буденному житті багато залежить від людського ставлення один до одного. То лише в казках жива вода лікує і оживляє людей, а чародії дають силу і мужність. Немає сьогодні казкової чудодійної сили. Є  людська сила милосердя – дарувати хоч краплинку добра своїм близьким, а особливо – людям похилого віку. І цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, але і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Бібліотекарі підготували для своїх користувачів, невеличкі сюрпризи. Увага, солодощі і, звичайно ж, допомога при виборі книг. Розуміння та підтримку отримав кожний. Всі відвідувачі “золотого віку”, які завітали цього дня до бібліотеки, не залишилися без особливої уваги. Користувачі висловлювали   вдячність  за турботу та теплоту та  здивування, що їх не забувають.
Відповідальна за проведення заходу – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top