“Батько українського бестселера”

10 червня 2021 р. в бібліотеці- філії №1(вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівниками бібліотеки представлено літературну експозицію «Батько українського бестселера» до 70-річчя від дня народження письменника Василя Шкляра.

Він уродженець мальовничої Черкащини, навчався в Київському Національному університеті ім. Т. Шевченка, згодом – в Єреванському державному університеті, де репрезентував українське письменство.

   Працював у Центральному державному історичному архіві, в журналах  “Ранок” та „Дніпро”, був політичним журналістом у різних „гарячих” точках, тривалий час перебував на творчій роботі: обіймав посади головного редактора книжкового видавництва „Дніпро” та заступника голови Національної спілки письменників. Створив Міжнародну благодійну організацію „Фонд Василя Шкляра „Холодноярська Республіка”, головна мета якої –  благодійна діяльність, спрямована на розвиток українського кіномистецтва. Василь Шкляр – володар багатьох літературних нагород, найпрестижнішою з яких є народна Шевченківська премія, кошти на яку зібрали звичайні громадяни після того, як письменник з політичних мотивів відмовився від присудженої йому Національної премії ім. Т. Шевченка.

       Тож надсилаємо вітання автору славнозвісних романів, які ми пропонуємо нашим читачам: „Маруся”, „ Залишенець. Чорний Ворон”, „Чорне сонце”, „Ключ”, „Кров кажана”, „Тінь сови” та ін. У його доробку і документальна публіцистика, зокрема книги „Під ключем журавлиним”, „Вогонь Чорнобиля”, публікації в пресі.

      Ми зичимо  міцного здоров’я та творчого натхнення нашому славному ювіляру та запрошуємо  до  бібліотеки наших користувачів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top