Рубрика “Книжкова полиця”

У бібліотеці-філії №10 (с.Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено до уваги читачів тижневу рубрику “Книжкова полиця”. Щоразу в нашій рубриці ми будемо ділитися з вами книгою, яка лежить на книжковій полиці бібліотеки і варта вашої уваги, а веде рубрику читачка бібліотеки, вихованка гуртка художнього читання «Скарбниця слова» Юлія Витвицька. Сьогодні у рубриці  книжки письменника Василя Шкляра.

Василь Шкляр – один із найтитулованіших та найулюбленіших письменників країни, лауреат народної Шевченківської премії, володар Гранд-прі конкурсу «Коронація слова», літературних нагород «Золоте перо», «Спіраль століть», «Айстра», «Золотий Бабай», першої премії Ліги українських меценатів «Ярославів Вал» та інші; автор бестселерів «Ключ», «Елементал», «Кров кажана», «Ностальгія», «Тінь сови».

Сьогодні Василя Шкляра називають батьком українського бестселера. Кожен його роман викликає неабиякий резонанс у суспільстві. Культовий роман «Ключ» нещодавно витримав десяте видання. Твори Золотого письменника України перекладено багатьма мовами світу, зокрема англійською, португальською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою та іншими. Розголосу набула його інтерпретація першого варіанту повісті М. Гоголя «Тарас Бульба» за що удостоївся брутальної критики тодішнього російського посла Віктора Черномирдіна.
У своїй літературній діяльності письменник принципово жодного разу не скористався спонсорською допомогою, не прийняв жодної державної нагороди.
У романі «Чорний Ворон. Залишенець», над яким автор працював майже 13 років, висвітлено одну з найдраматичніших сторінок нашої історії: повстанську боротьбу українців проти окупаційної влади у 1920-х роках. Із глибини забуття виринає містична постать Чорного Ворона, що переміг смерть… Саме за цю книжку 2011 року авторові присуджено Шевченківську премію. Василь Шкляр – лауреат, вікінг, легіонер, який завжди готовий до текстових походів і зіткнень зобразно-художніми стихіями. Витончений психологізм, філософічність, іронія, інтелектуальна та мовна граційність забезпечують романам Василя Шкляра статус яскравого, самобутнього явища в сучасній літературі.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top