Бенефіс дитячої періодики “Барвінок – журнал про все на світі і про тебе”

7 квітня 2017 року о 10:50 в 2Д класі школи №18 (вул. Тролейбусна) працівником бібліотеки-філії №5 проведено бенефіс дитячої періодики “Барвінок – журнал про все на світі і про тебе” з нагоди Міжнародного дня дитячої книги. У 2018 році виповниться 90 р. з часу заснування всеукраїнського журналу для школярів 1-7 класів та батьків.

Завідувачка бібліотеки-філії №5 Українець Світлана підготувала однойменну презентацію, за допомогою якої повела школярів в святкову мандрівку сторінками періодичного видання “Барвінок” (вибірково з номерів за 10 років). А також – ознайомила присутніх з історією, творцями журналу (редактори, автори рубрик, художники), українськими письменниками, які вперше друкували свої твори на сторінках “Барвінку”. Наприклад: В.Нестайко (близько 5о творів), М.Носов (трилогія про Незнайка), Б.Чалий “Пригоди Барвінка та Ромашки”, оповідання Н.Забілої, І.Роздобудько, Г. Малик, Д.Матіяш, О.Колінько та ін.

Заздалегідь підготувавшись, діти цитували цікавинки з рубрик: “Це твоя Україна”, “Відповіді на запитання читачів“, “До здоров’я кроком руш”, “Секретні файли про тебе”, “Рятівник Еко”, “Веселий кіш”, “Кмітливі посиденьки”, “Енциклопедія Язикатої Хвеськи” (прикольні відповіді читачів).

Святково одягнені у вишиванки і причепурені другокласники, за словами вчителя Бутніцької Марії, перетворили свій клас на барвінковий квітник, презентуючи сторінки журналу “Принцеса”, “Ліцей суперменів”. Родзинкою свята стало дефіле вишиванок. На конкурсі “Коса – дівоча краса” дівчатка демонстрували різноманітне плетиво свого волосся. А хлопці шляхом голосування визначали переможців, яких завідувачка нагородила подарунками (блокноти, набір олівців).

На завершення дійства бібліотекар роздала школярам “Молитву дитини за матір”, яку підготувала зі сторінки “Календарик- нагадайлик”. Всі учасники свята отримали сюрпризи – книжкові закладки. Окрасою заходу стала виставка писанок, одну з яких, паперову, створила бібліотекар Тріщук Євгенія. На бенефісі були присутні вчителі, бібліотекарі.

Підготувала і провела захід Українець Світлана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top