Бібліозанурення “Життя в солоній воді” /до Всесвітнього дня океанів/

Чутка недавно
У морі ходила,
Що вже говорить
Дельфін, як людина.
В дальній затоці
У тиху годину
Кличе малечу:
«Сідайте на спину!»
А коли бурі
Над морем ревуть,
В хвилях рибалкам
Показує путь!
Марія Пригара

Доступ до якісних науково-популярних видань та можливість поділитися цікавою та корисною інформацією, вміщеною у них, — це справжній привілей бібліотекаря! Ми, бібліотекарки бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури  міської ради,  переконані, що підводний світ та його дивовижні мешканці —  неймовірно цікавий об’єкт для пізнання та вивчення. Тому 8 червня в нашій книгозбірні відбулося бібліозанурення “Життя в солоній воді”, приурочене Всесвітньому дню океанів.

Таємничі океанські глибини потребують нашого захисту, тому це свято закликає до боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну ситуацію в океанах.

Море ховає від нас безліч таємниць. Неймовірні створіння, в панцирах та без, з нічним та денним способом життя, супершвидкі та прикипілі до субстрату, з червоною, блакитною кров’ю чи навіть сірчаною кислотою в судинах — усі вони причаїлися на сторінках цікавих і яскравих видань нашої бібліотеки.

Діти довідались цікаві факти з життя морських тварин та рослин. Наприклад, що у восьминога синя кров, а зуби в щелепі акули утворюють від 4 до 6 рядів. Вони ростуть все життя, переміщаючись вперед на зміну втраченим. Пір’я фламінго набуло рожевого кольору завдяки вживанню у їжу водоростей-спірулін, які містять велику кількість каротиноїдів.

Популярністю серед наших читачів незмінно користуються яскраві ілюстровані енциклопедії про моря, океани та їхніх мешканців. Окремо відвідувачі могли ознайомитись з літературою екологічного спрямування.

І наостанок пропонуємо вам іще один цікавий факт: усі знають, що океанів на планеті Земля 4: Тихий, Атлантичний, Індійський, Північний Льодовитий. Проте в деяких джерелах можна побачити згадки 5 океану, його називають Південний, або Антарктичний, — він омиває Антарктиду.

Відповідальні за проведення: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top