Бібліомікс “Котячі історії, або все про пухнастих муркотиків”

“Ти завжди відповідаєш за тих, кого приручив”
Антуан де Сент-Екзюпері       

05.10. 2021 року в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова, 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено і проведено захід з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин. Ми вирішили зупинитись на представниках родини котячих. Проведені нещодавно дослідження довели, що кіт став найпопулярнішою твариною у світі, обійшовши решту тварин. Зараз у світі відомо більш ніж 700 різновидів порід котів. Вони різняться за зовнішнім виглядом й особливостями характеру. Україна входить до 10 країн світу, де населення утримує найбільшу кількість котів.

Кішка мила, грайлива і абсолютно непередбачувана. Такий домашній вихованець невибагливий і дуже любить ласку. А ще наші котики справжні домашні лікарі. Вчені довели, що вони мають здатність забирати негативну енергетику людини на себе.  Коти є надзвичайно розумними створіннями і багато в чому перевершують собак.
Вік кота
в середньому – 15 років.

Читачі, які відвідали в цей день бібліотеку, дізналися про звичаї і традиції шанування котів в давнину, про народні пісні, колискові, оповідки та казки, де кішка виступає в ролі оберегу сім’ї та захисту дітей.

Діти також мали змогу ознайомитися з літературою, представленою на тематичній поличці “ТОП маловідомих фактів про домашніх пухнастиків”. Найбільшу популярність серед дітей  мають книги: міні-енциклопедія “Коти. 50 найпопулярніших порід” та ”Найцікавіше про…котів”, листаючи сторінки цих книг, діти з цікавістю розглядали кольорові зображення кожної породи і швидко впізнавали в них породи своїх домашніх муркотиків. Для тих, хто полюбляє котячі історії – в нашій бібліотеці є повісті, вірші, казки та легенди про чотирилапих друзів: 

  • М. Слабошпицький “Норвезький кіт у намистІ”,
  • К. Матюшкіна “Кіт да Вінчі. Посмішка Анаконди”,
  • А. Амасова “Кіт Джеймс, агент 009”,

Книга найпопулярнішого письменника України – Всеволода Нестайка про веселого чарівного котика “Чорлі”. Книги цієї тематики вчать дітей співпереживанню, умінню жити в злагоді із природою, доброті, милосердю та любові до братів наших менших.

Відповідальна: Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top