Бібліопікнік  “А ми послухаєм зозульку»

Все навколо зеленіє,
Річка ллється і шумить.
Тихо, тихо вітер віє
І з травою гомонить.
Як тут всидіти у хаті,
Коли все живе, цвіте,
Скрізь дзвенять пташки крилаті,
Сяє сонце золоте!

Безмежно вдячні Богу та нашим Захисникам за можливість.  Бібліопікнік  “А ми послухаєм зозульку» у рамках «Бібліотека у дворах» з бібліотекою-філією №17 (с.Березівка) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради – це звісно позитив + енергетичний заряд.  Що може бути краще, коли  погожого літнього дня тобі наспівує мелодії пташиний хор, а шепіт річки додає спокою. Метою заходу було залишити у серці дітей приємну згадку про відпочинок з книгою, про дружбу з бібліотекою. Оскільки читачами були діти 1-6 класів, Березівської гімназії то звісно ж ми пікнікували і з казкою.  На заході ми дізналися, якою вередливою та ніжною була принцеса, з казки Андерсена «Принцеса на горошині». Книжка «Таємниця твоєї душі» повідала нам  чому Бог створив, щоб яблука росли на деревах, а гарбузи під ногами. 

«Якось один мудрець відпочивав під яблунею. Лежить він, слухає,  як пташки співають, розмірковує: 

  • Скільки в природі незрозумілого! Як це так виходить, що яблука, сливи й вишні ростуть на великих й високих деревах, а гарбузи – на землі. Чи не  краще було б навпаки?

Тієї ж миті з високої гілки зірвалося яблуко і стукнуло мудреця по носі.

  • Я зрозумів! – зрадів мудрець. – Бог влаштував все мудро. Якби гарбузи росли на деревах і на мене зараз упав гарбуз, то вже ніколи не довелося б мені їсти яблук…»
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top