Бібліотечний сторітелінг “Є в кожної людини рідне древо” та майстер-клас “Родинне дерево”

Шукаєш деревини і світила,
Але знаходиш матір. Скрізь вона —
І в променях, і в коренях, і в дзвонах.
Дмитро Павличко

8 липня в Україні відзначається день сім’ї. Саме сім’я – це місце, де людина вперше пізнає загальнолюдські цінності, формується як особистість. Батьківський дім, де ми робимо перші кроки, глибоко вкорінює нас в рідну землю, допомагає зрозуміти та прийняти себе в навколишньому світі.

Сім’я – це любов, турбота, підтримка, вірність та… пам’ять. Сімейні історії, які передаються з покоління в покоління, майже ніколи не бувають нудними, часто в них особисті історії переплітаються з національними. Тема сім’ї завжди цікавила і письменників, які, досліджуючи її, створили особливий тип романної прози – сімейну сагу, – епічну оповідь, яка висвітлює життя кількох поколінь однієї родини на тлі історичних подій. Тож і ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС департаменту культури Івано-Франківської міської ради, що знаходиться на вулиці Гната Хоткевича, 52а,  8 липня провели бібліотечний сторітелінг “Є в кожної людини рідне древо”. Насамперед ми зібрали та запропонували нашим читачам найкращі зразки цього жанру українських та зарубіжних письменників, говорили з читачами про сімейну сагу як культурний феномен в Україні та світі, ділилися цікавими, драматичними та героїчними історіями власних родин.

Крім цього, до нашої книгозбірні вкотре завітали наші друзі з ГО “Об’єднані любов’ю” і ми разом створили декоративне родинне дерево з паперу, яке має нагадувати нам про наших предків, про людей, яких ми любимо і яким завдячуємо, що ми стали тими, ким ми є. Також ми читали вірші, казки та оповідання про родину, аби додати нашому заходу особливої атмосфери.

Насамкінець згадаємо про людей, які не мають життєвої опори під назвою “сім’я”. Зовсім не обов’язково рідні душі народжуються під одним  дахом, тому любов, вірність та підтримка може панувати між людьми, які не мають кровної спорідненості. Тому бажаємо вам міцних родин та вірних друзів! 

Відповідальні за проведення: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top