Бібліотечний уїк-енд «Хай дитинство буде щасливим»

Щороку, 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – чудове свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення їх мрій, сподівань на майбутнє. З нагоди свята в Україні і світі проводять різноманітні заходи для нагадування суспільству про необхідність захисту прав дитини, щоб діти могли навчатися, рости щасливими і займалися улюбленою справою.

1 червня 2023 року у бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся бібліотечний уїк-енд «Хай дитинство буде щасливим».

Бібліотекарі у пізнавальній формі розповіли про основні права дітей: право на життя, на ім’я та громадянство, право на освіту, на такий рівень життя , який відповідав би фізичному, інтелектуальному,  моральному, культурному, духовному і соціальному розвитку дитини. Також  діти мають право на вільне висловлювання особистісної думки, право на свободу та захисту гідності. А ще всі діти і дорослі мають право на мрію. Втілити мрію у реальність запропонували бібліотекарі дітям через малюнок на асфальті, проєкт мав назву « Я малюю щасливе дитинство». Потім уже на папері кожний учасник заходу намалював свій слід і біля нього кольоровими олівцями розписали свої мрії , де намальований слід символізував початок дороги у майбутнє. Паперовий постер мав назву« Кольорові барви дитячих мрій, з своїм слідом і « кольоровими мріями».Діти розгадували підготовлені бібліотекарями казкові вікторини, та цікаві народні загадки, ознайомлювалися із різножанровою літературою.

Родзинкою заходу був флешмоб «Діти – за мир в Україні», під час якого учасники заходу з паперовими постерами прийшли під Державний прапор України ,демонструючи цим, що їхній слід у майбутнє і кольорові мрії повинні завжди бути під синьо-жовтим стягом, де жовтий колір символізує пшеничне колосся , а синій – небо, мирне небо України!

Відповідальна за проведення заходу: Волошин Наталія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top