Бібліофреш “Смакуй з насолодою”

         4 листопада  2021 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради підготували бібліофреш “Смакуй з насолодою”.

Якщо вас непокоять ранкові тумани, поривчастий вітер і похмурий настрій, що іноді з’являється в останній місяць осені, – зосередьтесь на перевагах меланхолійної пори року. А таких, безсумнівно, немало.

Бо літо – це час для подорожей та пригод, зима – для тривалих святкувань та активного сімейного дозвілля, а от осінь – це час для домашнього затишку, роздумів про життя, неспішних приємних розмов і, звісно, читання. Довгі осінні вечори можна витрачати для читання омріяних книжок, на які не вистачило часу під час  літньої  відпустки.

Недарма восени видавництва пропонують читачам найбільше книжкових новинок, відбувається щорічний форум видавців і ще багато інших важливих і цікавих книжкових подій.

 І бібліотеці-філії № 3 перепало трохи таких бажаних книжкових новинок з яскравими обкладинками і цікавим вмістом на будь-який читацький смак. Ними ми охоче поділимося з нашими читачами.

Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР — книга українського історика, публіциста Вахтанга Кіпіані про кримінальну справу, життя і смерть українського поета-дисидента Василя Стуса, що викликала значний суспільний резонанс та одразу стала бестселером. Книга отримала декілька важливих відзнак, один судовий позов від Віктора Медведчука і вже кілька разів довидавалась.

Дебютний роман канадської письменниці південноафриканського походження Б’янки Мараїс «Мугикай, якщо не знаєш слів» сподобається вам, якщо ви не байдужі до теми расових конфліктів, але хочете прочитати про це не лише з історичного погляду. Авторка знає про апартеїд не з підручників, а з власного досвіду і намагається довести, що світ не поділяється на біле і чорне, а дискримінація руйнує життя людей.

Неоніла Стефурак «Подорожні». 17 книжка у творчому доробку української письменниці  з Прикарпаття Неоніли Стефурак зібрала в собі психологічні, філософські та сюжетні мініатюри, які, як сподівається авторка, стануть духовним оберегом для кожного читача. Неоніла Стефурак запрошує зручно вмоститись у старому фотелі чи на лавочці у безлюдному сквері і просто слухати… як шелестять слова.

Як спогад про гаряче літо радимо прочитати бестселер Кетрін Беннер «Дім на краю ночі». Це атмосферна сага про чотири покоління, які живуть і люблять на забутому острові біля берегів Італії. У романі поєдналися іронічна романтика, магічний реалізм, казки та факти, історія кохання довжиною в життя в умовах буремного двадцятого століття.

Не оминули увагою ми і книжкові новинки підліткової літератури.

Дженні Хан. «Усім хлопцям, яких я кохала».  Шістнадцятирічна Лара Джин — сором’язлива школярка, яка пише любовні листи і зберігає їх в коробці для капелюшків. По одному для кожного хлопчика, в якого вона була закохана протягом свого життя. Жодного з них вона не планувала надсилати, проте листи таки потрапили до своїх адресатів і життя Лари Джин змінилося. Чи може вийти з цієї історії щось гарне та повчальне, дізнаєтесь на сторінках книги.

Обираючи книгу для читання, ми обираємо відповідні для себе пору року, погоду, країну чи настрій. Якщо ви оберете книгу американського письменника Ґарі Полсена «Сокира», ви поринете в небезпечну та цікаву пригоду тринадцятирічного підлітка, який після авіатрощі опинився  в умовах дикої природи за сотні кілометрів від цивілізованого світу. Історія боротьби за виживання  підкорила світ і входить до списку 100 улюблених книжок у США.

Звідки отримав силу супергерой  українських Карпат Олекса Довбуш наші юні читачі зможуть дізнатися із повісті Василя Карп’юка «Олекса Довбуш. Таємниця сили». Книжка неодмінно сподобається дітям, які люблять розгадувати таємниці, дізнаватися про побут та звичаї минулих поколінь, читати пригодницькі, фантастичні та історичні книжки, а також цінують добрі ілюстрації, бо їх в книзі багато.

Восени читайте на теплій ковдрі, розстеленій просто на опалому шурхітливому листі; під барвистою парасолькою, на лавці у парку. Починайте свій день з кількох сторінок цікавої книги, підсилюючи нею насолоду від ранкової кави. Нехай ваше осіннє читання буде з присмаком яблук, терпким ароматом хризантем, та розміреним шумом лункого дощу.

Відповідальна за проведення: Озарко М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top