“Про дива і таємниці природи – чарівниці”

Світ природи Землі надзвичайно  багатий, різнобарвний, цікавий. Серед живих істот –  комахи найпоширеніші на Землі, світ комах дивовижний і багатогранний. Комахи – перші живі істоти , які з’явилися на Землі більше 400 млн. років тому, вони живуть скрізь від Антарктиди до Арктики, вміють літати, плавати, стрибати.

04 листопада 2021 р. у бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11 А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради презентували інформаційний калейдоскоп “Про дива і таємниці природи – чарівниці”

Мурахи – одні із найвідоміших комах. Вони живуть у лісах, на полях, у садах, на луках, болотах і в пустелях. Живуть у мурашнику однією великою родиною, в одному мурашнику мурах стільки, скільки людей у великому місті. Це багатоповерховий будинок з безліччю квартир, теплий, затишний, з гарною вентиляцією, комірчинами. спальнями, дитячими кімнатами. Мурахи утримують свої будинки  в ідеальній чистоті, добре провітрюється, його охороняють мурахи-солдати. В кожного жителя є свої обов’язки, які виконуються точно і сумлінно: мурахи будують, чистять своє житло, добувають їжу, піклуються про потомство, відкладають їстивні припаси , якими харчуються, сплять вони  3 години. 

У природі мурахи відіграють величезну роль, вони знищують шкідливих комах не тільки на поверхні грунту, але і на стовбурах дерев.

Відповідальний за захід  Драганчук Г.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top