«Велетень духу і лицар свободи»

Для українців ім’я  Василя Стефаника по-особливому дороге. З українського письменника він переріс у письменника світового значення, у співця бідаків різних націй та рас. Як Шекспір, як Шевченко, як Бернс – Стефаник займає гідне місце в світовій літературі.

13 травня 2021 р. до 150-ліття від дня народження Василя Стефаника в бібліотеці – філії №1 (вул. Вовчинецька, 206)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проведено  літературний  подіум  «Велетень духу і лицар свободи».

Бібліотекар ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом письменника, зачитала  уривки  із   його  творів. Стефаник увійшов в історію світової новелістики як автор правдивих соціально-психологічних новел з життя галицького селянства. Пройняті трагізмом і глибиною душевних переживань, його твори стали яскравим свідченням засвоєння письменником найвищих досягнень європейських літератур. Основною темою його творів було життя найбіднішого селянства на західноукраїнських землях. Твори Василя Стефаника, написані кров’ю серця й великим талантом, стали окрасою  літератури. Письменник хотів бачити свій край вільним, щасливим, і своєю творчістю наближав цей час.

Присутні ознайомилися з книжковою  виставкою  «Василь Стефаник у житті і літературі».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top