Виставка-консультація «Галузі права як система юридичних норм правової демократичної держави»

  Починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди 75 річчя проголошення Загальної декларації прав людини. Щороку в грудні, проходить тиждень правових знань, включно з 10-м грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини. Головні завдання Тижня права – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі молодь, пересічних громадян держави в цікавих правових заходах.

Дати можливість молоді підвищити знання до вивчення прав та обов’язків людини і громадянина, що надають можливість володіти достатнім рівнем правової культури та правосвідомості, розвивають повагу до честі і гідності людини як найвищої соціальної цінності. Правовий клуб “Діалог” систематично інформує своїх користувачів з актуальних правових питань та проблем,  вчасно реагує на читацькі запити та  висвітлює у форматі засідань клубу важливі  юридичні та соціальні теми.  Адаптуючи користувача до викликів та проблем сьогодення, бібліотекарі активно використовують у своїй роботі друковану продукцію, виготовлену власними силами, або продукцію Міністерства юстиції України.

Буклети, флаєри, пам’ятки, листівки – такі компактні, зручні види друкованої продукції активно сприяють популяризації правових компетенцій у соціумі, унаочнюють діяльність правових установ та інституцій. Цілодобово та безкоштовно у рамках правової України   діє єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.  7.12.2023 – 12.12.2023 рр. працівники читального залу ЦБ  (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради активно  долучилися до відзначення  Всеукраїнського тижня права та провели виставку-консультацію «Галузі права як система юридичних норм правової демократичної держави». Бібліотекарі спілкувалися з користувачами читального залу, коментували актуальність та важливість інформації, яку вони популяризують. Керівник клубу «Діалог» Майя Шегда інформувала пошановувачів бібліотеки про діяльність молодіжного правового клубу “Діалог”, що діє при читальному залі та запрошувала до активної участі в offline засіданнях клубу, наголошувала на галузі права як систему юридичних норм правової демократичної держави, робила акцент на загальну характеристику головних галузей права, їх видів та методів. Правова культура тісно пов’язана з загальною культурою народу, ґрунтується на її засадах, служить відображенням рівня її розвитку. Курс на побудову європейської, демократичної, соціальної, правової держави в Україні, особливо під час російсько-української війни, передбачає не тільки відхід від домінування влади над правом, а й високий рівень сформованості правосвідомості і правової культури населення країни. 

Відповідальні за проведення заходу Шегда М. Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top