Година пам’яті “Овіяні вічністю, мужністю кожний їх крок”

Дзвінок в пожежній.
Швидко мчать машини.
В четвертім вибух і прорвало дах.
Відважні хлопці мужньо, безупинно
У пекло йшли, забувши біль і страх.

(День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС)

  Чорнобиль… Слово, яке чорною і сумною міткою увійшло в історію людства. Подія, яка ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. 14 грудня 1986 року – це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи.

І тепер не лише в квітневий день 26 числа, але й 14 грудня вже стало традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм. 14.12.2023 р. о 13:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради відбулася година пам’яті  “Овіяні вічністю, мужністю кожний їх крок”. З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії Чорнобильській АЕС, виховання почуття гідності, гордості за свій народ та розвитку освітніх, аналітичних  компетенцій щодо подій в історії нашої держави бібліотекарі читального залу підготували відеопрезентацію “Реквієм за  героями” для online-користувачів бібліотеки.

Також, для відвідувачів бібліотеки була презентована тематична виставка “Чорнобильський слід”. Світла пам’ять героям-ліквідаторам, які ціною власного життя зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції та врятували майбутнє для своїх нащадків. Щирі слова вдячності мужнім учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, низький уклін усім героям-чорнобильцям за Ваш подвиг.  

   Відповідальна за проведення заходу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top