Виставка-пам’ять “Чорний біль над білим світом”

“Я вдячна людям, тим, що врятували
Усю планету в найскрутніший час.
Ми перед ними всі заборгували
Скажу сьогодні просто, без прикрас.”
(Марія Яновська)

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС та вшанування героїзму багатьох тисяч наших земляків, які відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність та високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони добровільно пішли в радіаційне пекло, щоб рятувати свою рідну землю і весь світ від біди. 35 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, а її наслідки залишаються і до тепер предметом обговорення світової наукової спільноти.

З нагоди відзначення цієї сумної дати в історії нашої України в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова, 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнута виставка-пам’ять “Чорний біль на білім світі”. На виставці представлені книжкові та періодичні видання, які висвітлюють чорнобильські події 1986 року, художні та художньо-документальні романи та повісті українських та світових авторів:

  • Симчич М.”Чорнобильці: герої чи ізгої?”
  • Шовкошитний В.”Чорнобиль: я бачив”
  • Алексієвич С. “Чорнобильська молитва”
  • Яворівський В. “Марія з полином в кінці століття”
  • Гуцало Є.”Діти Чорнобиля”
  • Васильчук В. “Чорнобильські поневіряння Бучі”,

а також поетичні твори Ліни Костенко, Івана Драча, Бориса Олійника, Марії Яновської.

Чорнобильська біда назавжди залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунають за тими, кого вже нема.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top