Виставка-інсталяція “Пасхальний дзвін лунає звідусіль”

Великдень є одним із найурочистіших свят для кожного християнина. Він приносить багато радості і душевної теплоти. Це дійсно Великий День, який прославляє Воскресіння Ісуса Христа. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє.

Цього року не всі зможуть дозволити собі пишне святкування, через війну в Україні. Але головне – відзначити свято з відкритим серцем у колі найближчих людей і з вірою в перемогу.

Великдень – це не тільки найбільше релігійне свято православних християн, це й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують.
З цією метою в бібліотеці-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 15.04.2022 року організована виставка-інсталяція “Пасхальний дзвін лунає звідусіль”.

На ній представлені книги релігійного характеру, та видання про народні традиції відзначення Великодня. А саме книги: етнографів О. Воропая, В. Скуратівського, Г. Лозко і ін. Окремий розділ виставки присвячений писанкарству. Про символіку писанки розповідає у своїй книзі Віра Манько «Українська народна писанка». Цікаво буде переглянути альбом «Подаруй ми писаночку» який знайомить з багатим фольклорним матеріалом, що стилістично пов’язаний з феноменом писанки та писанкарства.

З видань, представлених на виставці, господині дізнаються, що потрібно покласти у великодній кошик, віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.

Доповнили книжкову виставку пасхальні рушнички, барвисті писанки,  великодні листівки і інші  великодні атрибути. Виставка діятиме до 3 травня.

Нехай чудесне свято Воскресіння принесе мир в Україну, любов та світло у кожну родину.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top