Вручення нагороди ім. Василя Скуратівського

“Багаторічна праця В. Скуратівського, на диво, щасливо поєднала в собі журналістську оперативність, відчуття злободенності, актуальності й наукову ерудицію історика, краєзнавця, етнографа, фольклориста…”
Володимир Качкан

09.12.2020 року в приміщенні кімнати-музей Івана Франка, що діє при краєзнавчому відділі ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулось вручення нагороди ім. Василя Скуратівського. Захід ініціювало Товариство письменників і журналістів ім. І. Франка, головою якого є Прикарпатський літературознавець, критик та есеїст Євген Баран. Цьогоріч нагороду отримали: 

  • голова обласної організації НСК України – Михайло Косило;
  • краєзнавчиня, племінниця Євгена Паранюка – Люба Лапчук;
  • етнограф, історик, краєзнавець – Михайло Паньків;
  • письменник, журналіст, сценарист – Василь Лесів.

Дане товариство було створено у Львові, і діяло з 1925-1939 рр. Першими його очолювали Андрій Чайковський, Василь Стефаник, Богдан Лепкий та Роман Купчинський.  Медаллю ім. Василя Скуратівського, яку запровадили в нашому місті,  нагороджують за народознавчі, етнографічні та  краєзнавчі здобутки краян. 

Працівники кімнати-музей Івана Франка вітають нагороджених з отриманням відзнаки і бажають міцного здоров’я та успіхів в народознавчій царині.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top