Відеопрезентація “Собор Святого Воскресіння – пам’ятка м. Станіслава”

У 1983 році за пропозицією Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам’яток  та визначних місць, створеній при ЮНЕСКО, Центр культурної спадщини оголосив 18 квітня Міжнародним днем пам’яток та визначних місць. 

Завдання цього свята – ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства та необхідність збереження для майбутніх  поколінь.

З цієї нагоди працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували презентацію “Собор Святого Воскресіння – пам’ятка м. Станіслава”, який є для мешканців міста та й для його гостей визначною пам’яткою.
З цим храмом пов’язано імена видатних людей усієї України, і передовсім єпископів – Юліана Пелеша – видатного історика й богослова, першого єпископа Станиславівської єпархії, двох митрополитів, які до своєї інтронізації були єпископами у Станиславові – кир Юліана Саса-Куїловського і кир Андрея Шептицького. Останнім єпископом був блаженний кир Григорій Хомишин. То ж пропонуємо нашим онлайн користувачам переглянути відеопрезентацію.

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства МЦБС.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top