Відкритий  мікрофон “За хвилю слова – роки мовчання”

12.01.2022 року працівники бібліотеки — філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували відкритий мікрофон  «За хвилю слова – роки мовчання».

12 січня  відзначається День українського політв’язня, в пам’ять про тих, хто були заарештовані через політичні переконання. Традиція відзначення  дня політв’язня  запроваджена В.Чорноволом, який закликав протистояти репресіям і жорстокості радянського режиму. Це були масові затримання та арешти українських дисидентів, які боролися за незалежність України, а своєю творчістю та діяльністю доводили, що ідеологія радянської людини – це міф. Були заарештовані  Іван Світличний, Євген Сверстюк,  Василь Стус, Леонід  Плющ, Іван Дзюба, В’ячеслав Чорновіл, Михайло  Осадчий. Усі вони отримали 7 років ув’язнення та 5 років заслання.

Завдяки спільним зусиллям  за  останній рік на Батьківщину повернулися десятки українських політв’язнів та військовослужбовців.  Проте, досі в російських в’язницях,  на тимчасово окупованих територіях, утримуються сотні українських громадян. Теплі слова із рідної землі – це величезна моральна підтримка, яка  надасть сили витримати ці випробування і повернутися додому.

Із сумом відзначаємо День українського політв’язня, день невдалої спроби придушити вільний український дух. І ми подумки з тими, хто сьогодні перебуває в неволі.

Зважаючи на те, що діють карантині обмеження, викладку літератури   можна переглянути у вітрині  відділу абонементу бібліотеки-філії №4.

Відповідальна за проведення Тейсар С. С.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top