“Різдвяна зірка засіяла”

Найбільш казковий час року – період новорічно-різдвяних свят. І це не дивно, адже ці свята вселяють у серце кожного надію на добро,  сподівання на краще майбутнє, віру у нові успіхи та перспективи.   

Різдво Христове – це одне з найбільших християнських свят, яким усі віруючі люди вшановують Сина Божого Ісуса Христа. Він прийшов на землю, щоб показати людям істинне милосердя, навчити пробачати, показати їм правильний шлях у житті.

12.01.2022 року в бібліотеку-філію №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з колядками і віншуваннями завітали активісти нашої бібліотеки, учасники гуртка «Пізнайко» на народознавчу годину “Різдвяна зірка засіяла”. 

Популяризуючи фольклорні традиції і народні звичаї нашого краю,  бібліотекарки розповіли про українські зимові календарні свята. Звернули увагу присутніх на значення для кожної родини святкування різдвяних свят і пов’язані з ними традиціями і прикмети. Присутні розповіли як відзначають Різдво у своїх родинах, та які колядки вони колядують.

Для відвідувачів бібліотеки представлено книжкову виставку – вітання «Різдвяною стежкою до щастя й добра», на якій представлені цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята: «Місяцелік», «Дідух», «Український рік» В.Скуратівського, «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Пізнай свій обряд» Ю. Катрія і інші.

Відповідальна: Романюк К.М. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top