Відкриття кімнати-музею І.Я.Франка

музей27 серпня 2016 року о 15:00 в краєзнавчому відділі ЦБ (вул.Г.Мазепи, 3) була відкрита кімната-музей І.Я. Франка з нагоди 160-річчя від дня народження.

Відкриття розпочала начальник департаменту культури міськвиконкому п.Загурська Н.Л. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова п.Руслан Марцинків. Гості мали змогу почути ініціатора створення кімнати-музею доцента Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, краєзнавця  Б. Гавриліва, який багато років збирав колекцію для музею і подякував міському голові за сприяння цій справі.

Завідувач відділу краєзнавства  ЦМБ Паркулаб Г.А. презентувала книжкові виставки: “Франкове місто – наша рідна доля”, “Я син народу, що вгору йде”, “З його коріння зросла дужа сила”, “Мудре слово Франкове, – дзвін незламноі криці”, “Слова Франкові йдуть крізь терни літ”, а також провела екскурсію експозиціями на яких представлені матеріали про те, що він тут жив, творив, кохав, презентував свої літературні дебюти, творчі знахідки.

На завершення екскурсії була запропонована відеопрезентація “Вшанування та увіковічнення пам’яті Великого Каменяра на Прикарпатті”. Прикрасою заходу був виступ учениці дитячої музичної школи № 2 ім. В. Барвінського Цимбрикевич Діани.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ .

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top