Візит до дитячого табору “Радіємо з Богом”

          9 серпня 2022 р. бібліотека-філія №15 Департаменту культури міської ради в рамках проєкту #Бібліотекаудворах завітала в табір “Радіємо з Богом”. На церковному подвір’ї разом з катехиткою Дутчак Ольгою Ярославівною ми провели бесіду з дітками табору на тему “Біблія – книга книг”.


Бiблiя – дивовижна книга хоча б тому, що ось уже понад 2 000 років є твором, найбільш затребуваним людством. Інтерес до Святого Письма не згасає без будь-якої реклами і нікого зі своїх читачів воно не залишає байдужим.

    Бiблiя не має назви. Слово “Біблія” походить від давньогрецького слова, що означає “папірус, книга”. Переважна більшість книг має назву, але Біблія в назві не потребує. Всі люди на землі просто говорять «книга» і їхні співрозмовники відразу розуміють, що мова йде про «Книгу книг».
    Переклади. Бiблiя повністю або частково перекладена на 2 377 мов і діалектів, а повністю видана вже на 422 мовах. Навіть сліпі можуть читати Святу книгу шрифтом Брайля на 84 мовах, а для неписьменних і зайнятих людей випускаються аудіо-версії Біблії.  
    Автори. Ця книга, створена величезною кількістю авторів, які мали життєвий досвід в абсолютно різних областях. Деякі з них були не євреями, а греками або навіть римськими громадянами.
   Канонічні і неканонічні книги. Бiблiя складається з двох великих розділів: Старого і Нового Завітів. Старий Завіт містить 45 канонічних, тобто визнаних Церквою книг, а Новий Завіт – 27. Ще 11 книг Старого Завіту в церковний канон не входять, але в слов’янській Бiблiї присутні.
    Потрібна книга. За відомостями правоохоронців, Біблію навіть крадуть частіше за iншi книги.
    Час читання. Щоб прочитати Старий Завіт, необхідно не менше 38 годин і 11 годин, щоб прочитати Новий Завіт. Тобто всю Бiблiю можна прочитати мінімум за 49 годин, за умови, що людина не буде втомлюватися.
     Про це та багато іншого ми поговорили разом з дітками. У нас вийшла цікава та захоплива бесіда. А головне – повчальна та пізнавальна!

     Відповідальна за проведення Новіцька С. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top