“В душі бринить струна єдина — родина, книга, Україна”

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. З метою відзначення цього дня, на абонементі ЦМБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 15 травня о 13:00 відбулася година спілкування “В душі бринить струна єдина — родина, книга, Україна” .

 Принагідно,  що захід відвідали сім’ї, які є читачами бібліотеки, так звані, представники сімейного формуляру. Родинне спілкування проходило, як у бібліотечному просторі, так і поза ним, біля вітрин. 

Під час нього користувачі ділилися власними життєвими історіями,  успіхами й невдачами і наголошували, що найдорожче, що є в житті – це сім’я! Спочатку та, в якій народжуєшся, а потім, яку створюєш, адже це постійна праця над собою .  Сімейне коло є осередком того затишку, тепла і гармонії, котре зігріє серце і звеселить у похмурий день. Дехто із користувачів навіть представив своє генеалогічне дерево, котре досліджував протягом багатьох років.

Спілкуючись із користувачами, бібліотекар зауважила, що освічені і читаючі родини – то є майбутнє українського народу. Бо саме благополуччя родини – мірило розвитку і прогресу країни. Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. В сім’ї дитині прищеплюють любов до Батьківщини, до людей та книжок.
Чільне місце у розмові займали книги.  Зокрема,  тематична викладка книг викликала неабияке зацікавлення в користувачів. Жваво обговорювались сімейні українські традиції, дехто діливсь, навіть, деякими уроками сімейної економіки та уроками успішного ведення  домашнього господарства. Це був справжній діалог поколінь. Більш досвічені користувачі ділилися своїми лайфхаками із молодшим поколінням : від побутових порад до рецепту борщу з пампушками.
Окрему увагу привертала до себе фотозамальовка з сімейного відпочинку фотохудожниці Мар’яни Сурмачевської.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів. Відповідальна  – Зіняк М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top