«В лабіринтах професійного вибору»

У житті кожного є момент, коли необхідно прийняти одне з найважливіших рішень: вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. І від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини, її здоров’я і, на кінець, радість і щастя. «Якщо людина вдало вибере працю, і вкладе у неї свою душу, то щастя саме її знайде», – писав К. Ушинський. А хто не хоче бути щасливий? Буває, звичайно, щасливий випадок. Але в більшості щастя – це зусилля душі, праця рук і благочестя.

 В ці весняні дні випускники шкіл стоять перед важливим вибором у житті – вибором навчальних закладів для здобуття професії. І працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради не лишилися осторонь такого важливого питання, як профорієнтація.

14.05.2019 р. у ЗОШ № 25 для учнів 9-Б класу бібліотекарі провели бібліофреш «В лабіринтах професійного вибору». Ознайомили слухачів з типами професій: людина-природа, людина- людина, людина-техніка, людина-знакова система. Людина-художній образ, із знанням основного алгоритму дій при виборі професії, розумінням того, як поєднуються можливості і здібності з бажаннями і прагненнями. Віримо, що ніколи не залишиться без роботи добрий спеціаліст, людина-творець своєї справи, майстер.

   Щороку з’являється і зникає 5 тисяч нових професій. Тому цікаво було почути про новітні професії, які  знайомі учням, і відкрити їм світ нових професій. А також провести тест на визначення типу професій, що обирають слухачі.

   Захід пройшов цікаво і креативно.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top