Година віртуальної реальності: «Японія – перлина світової цивілізації»

Японія… «Країна  вранішнього сонця»… Приголомшлива країна. Тут унікальне все – міста, мова, культура, традиції. Усі, хто хоч раз побував у  Японії, стверджують, що нічого подібного вони не бачили в жодній іншій країні світу. І,  напевно, справа не тільки в її багатій і древній спадщині , але й в тому, що  сама по собі Японія – це величезний музей.

З метою ознайомлення та популяризації своєрідної японської культури в рамках культурно-просвітницької програми 06.07.2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради (вул. П. Орлика, 5) о 15:00 год відбулася година віртуальної реальності: «Японія – перлина світової цивілізації».

У формі активного діалогу разом з учасниками заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик намагалася дати відповіді на питання: “Але що ж такого незвичайного в Японії? Чому для нас українців стільки незрозумілого зачарування в цій державі? Якою ми бачимо Японію сьогодні: екзотичною, традиційною, технологічною? Яка ж вона – Японія: держава з унікальною культурою чи  величезний технологічний мурашник?”. Деталізована інформація про унікальні звичаї та традиції сучасної Японії була доповнена   яскравими  тематичними відеороликами та цікавими фактами про контрастне життя населення країни. Неабияк вразила присутніх вікторина «Пізнай Японію за 5 хв.», яка ознайомила із найдивовижнішими винаходами японців та на прикладі показала їх роль в історії людства.

Подібні заходи є чудовою платформою для пізнання чужої культури та ще одним кроком на шляху до розуміння цінностей та менталітету жителів «країни  контрастів». 

Відповідальна за проведення заходу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top