Година милосердя «Вони живуть з вірою»

На календарі грудень, і в перші дні цього місяця зими вся країна відзначає Міжнародний день інвалідів. У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини та участь інвалідів у житті суспільства.

З нагоди цієї дати в бібліотеці – філії №8 (Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 4 грудня 2018 року відбулась година милосердя з учнями 10 класу ЗШ№6.

Бібліотекар наголосила – переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитись над непростою долею людей з вадами здоров’я не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги. Інвалід – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І охоче допомагає.

Як сказав великий український філософ: « Люди, будьте людяними! Це наш перший обов’язок». Це звернення філософа залишається актуальним і сьогодні. На завершення заходу учні переглянули вражаюче відео про надзвичайних людей з обмеженими можливостями. Захід відбувся в атмосфері неймовірного позитиву, добра і людяності.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top