”О слово! Будь моїм мечем!”

В рамках відзначення літературних дат грудня, бібліотекарі абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  4 грудня 2018 року о 12:00 провели вернісаж ювілейних дат грудня 2018 року ”О слово! Будь моїм мечем!”, яким вшанували українських письменників:

О. Олеся (05.12 – 140 років з дня народження);

Миколи Хвильового (13.12 – 120  років з дня народження);

Марка Вовчка (22.12 -180   років з дня народження).

Літературною посвятою “Олександр Олесь: життя, сповнене любов’ю до Батьківщини “, відзначаючи 140-у- річницю з дня народження українського письменника, поєта, драматурга, представника символизму Олександра Олеся (Олександра Івановича Кандиби), бібліотекар  розпочала знайомство користувачів бібліотеки з його життєвим шляхом та літературною діяльністю, звернула увагу на найболючіші питання творчості автора і підкреслила, що деякі твори не були надруковані за життя автора, або були спаплюжені цензурою. Щоб глибше пізнати  письменника – зачитувались вірші, які засвідчили, що О. Олесь –   природжений лірик, поет настроїв, який у своїй творчості зумів схвильовано, піднесено й красиво передати неповторність природи та стан душі людини.

“Дивлюсь на пройдену дорогу,

І гнів, і жаль мене пече…

Але у нашу перемогу

Усе ж я вірю гаряче…  

 Як завтра день угледять люде,

Як зійде сонце золоте,

Так Україна жити буде,

Так наша мрія процвіте.​”

(Олександр Олесь. «Чужиною»)

З експрес-інформації Микола Хвильовий – творець літератури активного романтизму користувачі глибше пізнали особистість Миколи Хвильового (справжнє ім’я Микола Григорович Фітільов) — українського прозаїка, поета, публіциста, одного з основоположників пореволюційної  української прози. На виставці також було представлено порфоліо письменника.

Літературним портретом Марко Вовчок- знайома та таємнича” бібліотекар, розкриваючи грані таланту Марка Вовчка (Вілінської), ознайомила з цікавими фактами з життя письменниці, а також з її творчістю, зачитуючи   уривки із книг автора.Ви теж колись думали, що Марко Вовчок — це чоловік? Ех, це оманлива думка! Марко Вовчок — видатна письменниця, довкола якої витає таємничість і легенди. Про її творчість, життєві перипетії та коханих чоловіків можна говорити довго. Цікаво? Тоді читайте її твори та книги про неї.!

Користувачі бібліотеки  з задоволенням знайомитись з творами письменників, представлених на книжковій виставці ”Палітра  ювілейних та памятних дат”.

Захід призначався для широкого кола користувачів, відповідальні: бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С. та завідувач відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top