Година пам’яті і шани “У нашій пам’яті вони назавжди залишились і в небо ангелами вознеслись”

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав.
І з кров’ю перемішана сльоза,
А батько сина ще не відпускав…

20.02.2022 року працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели годину пам’яті і шани “У нашій пам’яті вони назавжди залишились і в небо ангелами вознеслись”, присвячену пам’яті героїв Небесної сотні.

Революція Гідності – без сумніву одна із найзнаковіших подій за всю історію незалежності України. Вона об’єднала людей, які повстали проти несправедливості, свавілля влади, порушення гідності та прав людини.

18-20 лютого українці згадують найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Саме в ці дні події розгорталися стрімко та непередбачувано від мирної ходи – до масових розстрілів, від мирних домовленостей – до нищівної пожежі у Будинку профспілок.

Захід доповнював відеоролик, про ті трагічні та водночас героїчні події:

20 лютого  ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

А ми не маємо права забути про подвиг ста семи синів і дочок України, котрі віддали своє життя за нашу свободу.

Відповідальна: Зіняк М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top