Патріотичні пазли “В пам’ять про Небесну сотню”

Майдан завмер. Молитва і сльоза.
Від згустків болю, смутку і печалі
боліло в грудях – сотню проводжали,
безсмертну сотню в сині небеса.
І. Федчишин

21.02.2022 року в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) Івано -Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з нагоди річниці вшанування Героїв Небесної сотні проведено патріотичні пазли “В пам’ять про Небесну сотню”.

Головною метою заходу було ознайомити читачів з історичним і суспільним значенням Революції гідності, короткими життєписами героїв Небесної сотні та вшанувати пам’ять українських захисників. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Вони загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Це були студенти, архітектори, юристи, будівельники, вчителі, підприємці, художники, програмісти.

Під час заходу “В пам’ять про Небесну сотню” користувачам було запропоновано згадати про події на Майдані і скласти патріотичний пазл за допомогою листків, на яких роздруковано  хронологію подій тих днів. Підказкою для відвідувачів стали книги з виставки: “Герої Революції Гідності”, С. Кошкіної “Майдан”, “Небесна сотня”, ”Горять свічки на серці України” тощо.

Подвиг героїв Небесної сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Перш за все, вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день, був сповнений свободи, надії та світла. Ми всі прагнемо одного-миру, спокою. міцної, квітучої держави та чистого неба над головою.

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної сотні у наших серцях.
Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них.

Відповідальна: Капущак В. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top