Філологічні загадки “Мови рідної суцвіття”

Не говори: в нас мова солов’їна
Бо мова вище, ніж пташиний спів.
В її скарбниці – доля України,
Глибинна таємниця правіків.
М. Лотоцький

21.02.2022 року в читальному залі бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка,12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено філологічні загадки “Мови рідної суцвіття”.

Міжнародний День рідної мови (International Mother Language Day) – подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.

Рідна мова – це скарбниця, що зберігає історію і культуру кожного народу. Мову неможливо побачити, до неї неможливо торкнутися, її треба відчувати й любити.

Для учнів 1-4 класів пропонуємо ряд ігор, які мають велике значення для розвитку мови і мислення. Вони збагачують їх словниковий запас, поліпшують у дітей фонетичний слух, прищеплюють інтерес і любов до мови. Цікавими були такі ігри: “Сто слів” – потрібно придумати максимальну кількість слів на одну букву; “Перетвори слово” – за допомогою суфіксів і префіксів утворити інші слова; “Фразеологічний звіринець” – відтворити правильно фразеологізм за початковою назвою; “Фразеологічна математика” – вставити потрібну цифру у фразеологізм; “Тільки веселі слова” – підібрати слова для вираження емоцій на одну тему.

Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом.
Відповідальна: Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top