Година патріотичних цінностей “Вишиванка – духовна броня українців, Україна – броня світу”

“А українська вишиванка – диво,
У ній народу код, його душі.
І кожному в ній зручно і красиво,
Вдягнути ж вишиванку  поспіши”
Н.Красоткіна

Місяць травень багатий на свята. Яскравою намистинкою в низці травневих святкувань є День вишиванки. Вже традиційно, його відзначають щороку в третій четвер травня. У всьому світі українці в цей день намагаються надіти вишитий український одяг, щоб продемонструвати свою приналежність до віковічної української культурної спадщини.  Вишиванка  – це національна сорочка, яка залишається популярною в будь-які часи, це особливий одяг, який має бути в кожного українця. Вишиванки одягають також наші військові, вважаючи, що це є своєрідна вишита броня та захист..

З нагоди цього дня завідувачка бібліотеки-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провела захід  “Вишиванка – духовна броня українців, Україна – броня світу”.

До заходу підготовлений патріотичний ролик “Вишиванка – наш генетичний код” та розгорнута виставка-інсталяція “Україно моя вишивана”. Матеріали виставки знайомлять читачів з історією української вишивки від Х до ХХ століть, описують основні техніки шитва, розкривають символіку візерунків та орнаментів різних регіонів України.

Крім книг, альбомів та листівок на виставці представлені також вишиті рушники, серветки, доріжки, сорочки.

Наше завдання – не розгубити цієї національної краси, а примножити її зберегти, та передати наступним поколінням.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top