Година формування громадянської свідомості “Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе навіки”

Майдан ридав, а сотня в небо йшла,
Один за одним наче янголята.
Тут, на землі прощались матері,
А в небі зустрічала Божа Мати.
Марія Сковронська

Їх називали Небесною Сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані. Ці люди назавжди змінили нашу країну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг та віддав найцінніше заради нової України – своє життя.

20 лютого 2021 р. о 14:00 у читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася година формування громадянської свідомості “Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе навіки” (до Дня Героїв Небесної Сотні).

Бібліотекар читального залу Зоряна Петрик підготувала для відвідувачів та онлайн-користувачів відеоролик “Небесна Сотня воїнів Майдану…”. Кожен мав змогу відновити хронологію тих страшних трагічних подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві 2013-2014 роках, побачити в обличчя та згадати всіх Героїв Небесної Сотні, які змінили хід нашої історії.

Доповненням до інформації стала тематична виставка-спогад “Герої не вмирають… Пам’яті Небесної Сотні”, яку підготували бібліотекарі читального залу. Під зворушливу мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача», вже традиційно була запалена свічка пам’яті.

Відданість та патріотизм, який показали Герої Майдану, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Вони загинули, щоб ми жили у вільній, щасливій, квітучій країні – Україні, яку ми щиро любимо і якою пишаємося! І сьогодні, в умовах війни на сході України, ми маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди…

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top