“Діалекти – мова загадкова”

 Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови… (Максим Рильський)

22 лютого 2021 року працівниками бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька, 100) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений мовний лікбез “Діалекти – мова загадкова”.

У зв’язку з карантинними обмеженнями наші користувачі зможуть ознайомитися із ним онлайн, та дізнатися цікавинки про діалектичне різноманіття  рідної мови. 

Українська мова надзвичайно барвиста та неповторна, у кожному куточку країни поширені свої діалекти. Їх залюбки застосовують у творчості наші письменники та поети. А ми, завдяки їхнім творам, можемо збагачувати своє мовлення новими унікальними словами. Щоб дізнатися значення тих чи інших слів  ми запрошуємо наших читачів, по закінченні карантину, завітати до бібліотеки і у ігровій формі вишукуючи невідомі слова у творах І.Франка, В. Стефаника, М.Стельмаха, Ю.Федьковича та інших, знаходити їх словнику малозрозумілих слів.

Бажаємо Вам міцного здоров’я! Любіть рідну мову!

Відповідальна за проведення: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top