“Мова – державна перлина, нею завжди дорожіть”

В Україні українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють ті, хто любить свою Вітчизну і гордиться її історією. Мова — це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

21.02.2021 р. у бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася мовознавча мандрівка “Мова – державна перлина, нею завжди дорожіть”.

Як чудово, коли народ зберігає свою мову. Адже мова — це показник існування нації. Поки існує мова, існує народ. У різних куточках світу лунає сьогодні українська мова. Де б не проживали представники української діаспори: скрізь вони утворюють свої національні осередки, відкривають українські школи, випускають українську пресу, передають із покоління в покоління рідну мову, аби не загубився український родовід серед інших національностей.

;

Українська мова створила українську народну пісню. Вона піднесла мову до чарівних висот, розкривши все її багатство і красу.

Рідною мовою говорить серце й душа української землі. Не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності плекаймо в душі любов до рідної мови.

Відповідальна за проведення Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top