“Мово моя материнська, квітни в душі й на вустах”

Мова – це оберіг людини і нації. Рішенням ЮНЕСКО 21 лютого оголошено Міжнародним днем рідної мови. Це свято- ще одна нагода для кожного громадянина усвідомити причетність до свого народу, до рідної мови. Створена на світанку людської історії мова розвивається, живе в народі. За приблизними підрахунками, на земній кулі функціонує три тисячі мов, і кожна з них має право на життя. Це безцінний скарб, який треба берегти і примножувати. Життя мови залежить від народу, який несе у своїй душі й культурі, у своїх звичаях, традиціях, піснях. Рідна мова- це батьківська мова, мова народу, мова серця.

Традиційно до цієї дати, 21 лютого 2021р. в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради бібліотекарями проведено мовний мікс «Мово моя материнська, квітни в душі й на вустах».

Під час заходу присутні дізналися про історію виникнення свята, декламували напам’ять вірші про рідну мову, пригадали прислів’я та приказки про неї, з великим задоволенням відповідали на запитання вікторини.

Захід не тільки дав можливість дітям перевірити свої знання з української мови, свою пам’ять, увагу, спостережливість, а й спонукав до самовдосконалення, адже головною метою його було виховання поваги до рідного слова, до мовних скарбів нашого народу.

Яскравим доповненням до заходу стала книжкова виставка «О слово рідне! Пращурів молитва!»

Відповідальна за захід Поприч С.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top