Година цікавої інформації “Солодка твоя робота” /03.05 – Міжнародний день кондитера/

Багато хто з нас небайдужі до різних видів солодощів. І недаремно, бо без них, без кондитерських виробів і випічки,  ми не уявляємо собі жодного свята. Офіційне міжнародне свято кухарів і кондитерів було засноване Всесвітньою асоціацією кулінарних співтовариств в 2004 р. і відзначається 3 травня. 

Саме в цей день, 3 травня,  працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради інформували користувачів і гостей про солодку мистецьку професію. У цьому кулінарному мистецтві необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак,  величезна творча уява і навіть знання в галузі архітектури, скульптури та навіть художнього мистецтва. На тематичний захід до Франкової світлиці завітали учасники ГО “Я Маріуполь”.

Бібліотекарі відділу краєзнавства  центральної міської бібліотеки розповіли присутнім про історію цього свята, ознайомили з викладкою літератури на дану тематику. Доповненням заходу слугувало відео про знамениту в Галичині кондитерку і кулінарку Дарію Цвєк.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС .

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top