“Голокост: дзвони пам’яті і остороги”

Їм — неоплаканим і невідспіваним…

                                                          їм — похованим без Труни й молитви,

                                                           позбавленим могили й шани…

Голокост – це переслідування та знищення євреїв нацистами та їх прибічниками, це трагедія не лише єврейського народу, а й всього людства, пов’язана з великими людськими втратами. Під час Голокосту загинуло понад 6 000000 євреїв. Саме 27 січня 1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів – Освенцим.

У рамках відзначення Дня пам’яті жертв Голокосту 27.01.2018 р. о 13:00 в читальному залі ЦБ Івано-Франківської міської бібліотеки відбулася година роздумів “Голокост: дзвони пам’яті і остороги”.

Бібліотекар читального залу Ірина Казакова підготувала розгорнуту інформацію з вражаючими фактами і жахливою статистикою. “Багато українців, ризикуючи життям, рятували євреїв від знищення. Єврейському меморіальному музеєві Яд Вашем та ентузіастам вдалося встановити 2363 прізвища рятівників-українців, які одержали почесне звання “Праведних народів світу”, – зауважила вона, звертаючись до присутніх. Неможливо було без сліз переглядати відео “Свіча Голокосту не згасне ніколи”, але зберегти пам’ять народу про ці трагічні сторінки історії – священний обов’язок людства, засторога майбутнім поколінням.

Відвідувачі читального залу ознайомилися з матеріалами тематичної виставки “Голокост: пам’ятаємо заради майбутнього”, переглядали альбоми з моторошними світлинами та засуджували антигуманну сутність Голокосту.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Ірина Казакова.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top