«Грами душі у творчості Марії Дзюби»

20.08.2021 року у бібліотеці – філії №4 (вул. Є.Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури Івано–Франківської міської ради,працівники  підготували і провели літературну панораму «Грами душі у творчості Марії Дзюби», присвячену 60-річчю з Дня народження письменниці.

Авторка відомих романів «Укриті небом», «Ранець для крил», «Музейна Баба», «Бісеріада» народилася 12.08.1961 р. в селі Гвізд Надвірнянського району Івано-Франківської області. Закінчила філологічний факультет Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Працює літературним редактором видавництва «Тіповіт».
Як письменниця, Марія Дзюба, вперше прийшла до читача  з двома поетичними збірками: «На перехресті почуттів» і «Світлотіні відважних».


За свій перший роман «Укриті небом» Марія Дзюба отримала найвищу обласну премію  імені Василя Стефаника.
Її книги увійшли до переліку найкращих українських художніх творів останнього десятиліття. Вони читаються легко – сторінка за сторінкою проминають непомітно, глибина пережиття така, ніби ти сам – герой творів. А від шанувальників дуже часто можна почути : «Написано так, ніби ти припав до нашого українського масного чорнозему десь далеко-далеко за містом і просто не можеш надихатися чимось справжнім і споконвічним».
Відповідальна за проведення Лесик Л. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top