Гра-настанова «Я можу врятувати планету»

24 квітня 2023 року центральна бібліотека для дітей (вул. С.Бандери, 8) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  залучила дітей, відвідувачів молодшого та середнього шкільного віку, до гри-настанови «Я можу врятувати планету».

Планета Земля – наш рідний дім, в якому створені всі умови для радісного, щасливого життя.  Не кожна планета наділена такими унікальними ресурсами  і розташована в таких унікальних умовах, що дає такий бурхливий розквіт життя. Вона така одна у всьому всесвіті.

Проте наш будинок вже давно має потребу в тому, щоб ми звернули на нього нашу пильну увагу. Ми стали нещадно використовувати її ресурси, витрачати і споживати, розоряти і нехтувати, порушуючи порядок у своєму власному домі, виснажуючи його і не даючи йому часу для поповнення своїх власних сил.

Дбайливо ставитися до власного дому привчаємося з найменших років. Так, як вчимо з дитинства поважати та любити маму з татом, настановляємо любити та берегти все, що нас оточує. Любити та берегти активними діями! Як донести дітям думку, що і вони, маленькі мешканці планети, можуть долучитися до її порятунку.  Допоможуть у цьому знайомство з книжками «Я можу врятувати планету» Лолл Кірбі та «Куди подіти сміття» Ірина Білик.

Розгорнемо книжку Лолл Кірбі «Я можу врятувати планету». Прочитаємо історії дітей з різних куточків планети, їх маленькі кроки, що стали вагомими у порятунку Землі проти змін клімату. Фотографії дітей, ілюстрації з їх проектами щодо покращення екології планети,  надихнули наших читачів.

Кожен з присутніх дав собі настанову: «Я можу здійснювати зміни», «Я можу врятувати планету», «Майбутнє нашої планети починається з мене».
З чого почати? Зі сміття! Бібліотекарі разом з дітьми розбиралися: «Звідки береться і куди зникає сміття?», «Чому не все у сміттєвому відрі – непотріб?», «Чому важливо сортувати відходи та як робити це правильно?»

Мандруємо з читачами сторінками книжки «Куди подіти сміття?» та з кожної сторінки дізнаємося, як бути відповідальними споживачами, вчимося дбайливо ставитися до довкілля. Мандрівка сторінками книжки перетворюється на цікаву гру, адже діти зазирають у віконечка – а там приховано багато корисного і цікавого!

Поговорили про наші щоденні звички, про прості кроки, що спонукатимуть кожного змінювати звички на краще вдома і у школі.
Ще не пізно. Ми можемо врятувати планету!

Відповідальна за підготовку та проведення заходу Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top