Гаївки по-особливому «Весняна писанка»

Гаївки — це дуже стара назва наших хороводів; ймовірно, вона збереглась ще від того часу, коли наші пращури виконували обрядові пісні й танці в заповітних гаях навколо священних дерев. Веснянки – це новіша назва, що -як можна здогадатись -виникла в історичну добу, вже після того, як слово «весна» увійшло в ужиток нашої мови.

23 квітня 2023 року в читальному  залі  бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулись гаївки по-особливому «Весняна писанка». На захід, який проведений у форматі мистецького проекту «Великодня гаївка»  завітали  інклюзивна група з ГО «Об’єднанні любов’ю».  Присутніх привітали працівники бібліотеки, зазначивши важливість українських  звичаїв на Великдень.  Головним святом весняного циклу є Воскресіння Господнє — найбільше християнське свято, коли ми з глибокою вірою в серці промовляємо  слова: «Христос Воскрес!» «Воістину Воскрес!». Гості дізналися багато  цікавого про славні народні традиції України, які необхідно  зберігати та  примножувати, бо це – наша історія, наша культура.

Прикрасою Великоднього свята були гаївки :«Подоляночка»,  «Жучок», відгадували загадки,  учасники «Об’єднанні любов’ю» потішили інсценізованим привітанням . Та не обійшлося без і смачних гостинців . Дякуємо всім за тепло, добро й чистоту  сердець!

 

У цей світлий і урочистий день Воскресіння Господнього бажаємо всім присутнім благополуччя і миру. Нехай Ваше життя оновиться разом з приходом весни, а почуття світлої радості ніколи не покидає душу.

Відповідальні за захід: Воробчак М.Д. та Волошин Н.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top