День краєзнавства “Поети належать вічності” в Івано-Франківській МЦБС

Den Kraezn 3День краєзнавства “Поети належать вічності” до 80-річчя від дня народження Романа Юзви був проведений працівниками краєзнавчого відділу та читального залу ЦБ в Католицькій школі Святого Василія Великого 11 листопада 2014 року о 13.30 для учнів старших класів.

Гостями даного дійства був літературний критик, письменник Дмитро Юсип, виконавиця співаної поезії Леся Іваськів та працівники бібліотек міста.

Бібліотекарі ознайомили присутніх з постаттю великого українця, борця, патріота, поета Романа Юзви, його життєвими дорогами, літературною творчістю.

Дмитро Юсип, побратим Романа Юзви по перу, розповів як багато років працював разом з ним. Він охарактеризував поета, епоху, першу збірку “Береза під вікном” від якої і почалася його літературна творчість. В період національного піднесення Роман Юзва разом з дружиною Ольгою їздили по всій Україні, піднімаючи дух народу своїми полум’яними поезіями. Його збірки “Віче правди”, “Я належу Україні”, “Світло любові”, “На пепрехрестях долі” повинні стати настольними книгами кожного свідомого українця.

Виконавиця співаної поезії Леся Іваськів у власній інтерпретації виконала пісні на слова Р. Юзви, зокрема, Давидові псалми, Білокрилі лебеді, Колискова.

Насамкінець, бібліотекарі зробили перегляд книжкової виставки “Поети належать вічності”.

День краєзнавства готувався в партнерській співпраці з бібліотекою Католицької школи Святого Василія Великого.

Відповідальна за проведення зав. краєзнавчого відділу ЦБ Паркулаб Г.А.

Den Kraezn    Den Kraezn 2

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top