День миру в бібліотеці “І буде мир в моїй країні…”

Людське життя – це найвища цінність для кожної країни і нації. Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня, як день загального припинення вогню і відмови від насильства.

День миру в Україні встановлений Указом Президента №100 в 2002 році і відзначається щорічно в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість нашої Вітчизни ідеалам миру.

Події останніх років – війна, тероризм, військові втрати, глибокі суперечності, що розділяють народи і окремих людей у всьому світі, зумовили небувалу актуальність Міжнародного дня миру сьогодні. Міжнародний день миру – це заклик до примирення, порозуміння, дотримання прав і свобод людини, запрошення до спільної роботи щоб зміцнити стабільність.

День миру – 2020 актуальний як ніколи і для України, і для сучасного світу, який страждає від міжнаціональних конфліктів, війн, терактів. Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між державами і народами, та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради збереження спокою на Землі.

Цьогорічний тиждень солідарних дій до Дня Миру 2020 в Україні відбудеться під гаслом “Людська гідність – найвища цінність”. Бібліотеки міста активно долучилися до проведення тематичних заходів.

21 вересня 2020 р. о 13:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури міської ради відбувся захід – День миру в бібліотеці  “ І буде мир в моїй країні… ”.

Війна в Україні триває, тому метою даного заходу було привернення уваги кожного з нас до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра, поваги. А також нагадати про  важливість привернення уваги світової спільноти до проблем в нашій державі. 

У 2014 році Україна зазнала військового вторгнення з боку Російської Федерації. Агресор стрімко анексував Крим і почав бойові дії на східних територіях Луганської і Донецької області. Були вбиті і покалічені тисячі українських військових та мирних жителів, в тому числі – й дітей. Тисячі людей, з окупованих українських територій, стали вимушеними переселенцями. З 2014 року по сьогодні жоден із днів в Україні не був Днем миру, але ми віримо, що такий довгоочікуваний мир  обов’язково повернеться…” – такими  словами  розпочала відео звернення до користувачів бібліотекар читального залу Оксана Дубовська і прочитала свій вірш “ Повертайся живим… ” .

Щоб акцентувати увагу на такій важливій в даний час темі, працівники читального залу організували тематичну бібліотечну виставку « І буде мир в моїй країні… ». Читачам були запропоновані книги та найновіші статті із періодичних видань, що розкривають значущість боротьби за мир для людей будь-якої країни.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу ЦБ – Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top