“До лиця вишиванка тобі до лиця”

Дух народу в колір заплете,
Проросте і піснею, і цвітом.
А над світом, гляньте, а над світом.
Українська вишивка цвіте!

Вишивка – це один з видів народного національного прикладного мистецтва, де орнаменти виконували функцію оберегів. 18 травня 2023 р. в бібліотеці-філії №27 (с.Узин) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради представлено віртуальний флешмоб “До лиця вишиванка тобі до лиця”. Ця подія зібрала любителів вишивки, щоб разом вшанувати цей прекрасний вид української культури.Учасники флешмобу зібралися в бібліотеці, одягнені у різноманітні вишиванки, відтворюючи майстерно вишиті орнаменти на своїх одягах. Кожен детально підібрав свою вишиванку, відображаючи свої індивідуальність та повагу до національних традицій. Різноманітні кольори та візерунки вражали очі і створювали відчуття величі та краси українського народу.

Учасники флешмобу спілкувалися, обмінювалися враженнями та ділилися історіями про значення вишиванки в їхньому житті. Вони відчували себе частиною великого руху, який прагне зберегти національну спадщину та показати силу української культури світу.

Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у вишитому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Якою б не була в кожного з нас доля, як би не складалися обставини життя, яким би не було становище в Україні та у світі, яка пора року не була за вікнами наших осель, нас поважатимуть доти, доки ми поважатимемо самих себе, доки ми пам’ятаємо про своє коріння і шануватимемо наші традиції.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top