«Метелика відкривай професію обирай»

Сьогодні, 18.05.2023 р. у День української вишиванки до бібліотеки філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітали учні 8 класу Вовчинецької гімназії з якими було проведено хвилинку інформації  про вишиття рідного краю, а також про цікаві професії затребувані в Україні. Для присутніх в бібліотеці користувачів була підготовлена і проведена вікторина «Метелика відкривай професію обирай».

Вибір професії – це надзвичайно відповідальний етап у житті людини. Важливо правильно обрати собі майбутній фах, тобто практично свій життєвий шлях. Проте зробити це не так просто – не завжди вистачає знань про кожну з професій і вміння оцінити власні здібності та можливості, виявити свої інтереси і вподобання.

Щороку перед випускниками школи постає ряд важливих питань: ким стати в майбутньому так і перед сьогоднішніми нашими відвідувачами постане вибір на наступний рік. Поради дають усі: батьки, вчителі, бібліотекарі, друзі. Хтось радить обрати престижну професію, хтось прибуткову. Але  рішення, від якого залежить все подальше життя, має прийняти самостійно кожна молода людина.

Кожному громадянину нашої країни надано право на вибір професії. Проте це право, як показує практика, інколи дуже важко реалізувати – не вистачає знань про самі професії, тих вимог, які вони пред’являють до особистості працюючого, і умінь оцінити власні здібності, виявити свої інтереси та схильності.

Головне, щоб вибір людини був осмислений і базувався на трьох китах – «хочу», «можу», «треба». Адже, кінцева мета професійної орієнтації – свідомий вибір професії.

Відповідальна за проведення Мигович У. В. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top