Краєзнавчий калейдоскоп “Вишиванковий розмай”

День вишиванки. Це великий день.
Бо люди згадують сім’ю, родину
Як шила мати і вела пісень
Сорочку гарну вишивала сину.
А мати шила і думки вплітала…

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Вишиванка є елементом національного строю та одним із символів України.

18 травня 2023 року о 12 год. у бібліотеці-філії № 7  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся краєзнавчий калейдоскоп “Вишиванковий розмай”.

Захід відбувся за участю підопічних Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування і членів клубу “Золотого віку”.

Читальний зал святково прикрашений вишиванками: рушниками, сорочками, картинами, які вишиті різноманітною технікою. Присутні одягнуті у вишивані сорочки. 

До свята бібліотекарі підготували літературно-музичну композицію під час якої прозвучали пісні та вірші присвячені до Дня вишиванки . Бібліотекар Атаманчук М.І. розповіла про історію вишивки та її значення для українського народу, а бібліотекар абонементу Васіна М.М. розповіла історію вишивки своєї сорочки, яка їй дісталася їй від прабабусі. На захід була запрошена майстриня-вишивальниця і колекціонерка давніх українських вишиванок п. Віра-Катерина Дрінь, яка ознайомила присутніх зі своєю колекцією.

Доповненням до заходу стала книжкова виставка “Вишиття – символ українського життя”.

Відповідальна за проведення Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top