Духовна мандрівка «Слідами святого Івана Хрестителя»

А ти, дитино, пророком Вишнього назвешся, бо перед Господом будеш ходити, щоб приготувати йому дорогу, дати його народові знання спасіння через відпущення гріхів їх, завдяки сердечній милості нашого Бога…  (із пісні батька Захарія, «Святе Письмо» Лк.1. 76.- 78.

7 липня 2022 р. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) Івано-Франківської МЦБС, діти з батьками мандрували праведним життям Пророка і Господнього Предтечі — Івана Хрестителя, завдяки розповідям бібліотекарів, обізнаних читачів, перегляду літератури з виставки «Провідник в пустелі». Адже 7 липня – Різдво Івана Хрестителя.

 

Шість разів протягом церковного року спогадуємо Івана Предтечу і кожен вівторок на Літургії. «Він єдиний з усіх святих по Божій Матері, має свій празник Зачаття і празник Різдва. Відтак: Усікновення, Перше і друге Знайдення Голови, Третє Знайдення Голови, Собор після празника Богоявлення.» (із книги о.Юліана Катрія, ЧСВВ «Пізнай свій обряд»)

Під час служіння в Єрусалимському храмі священнику Захарію з’явився Ангел і сповістив, що його жінка Єлисавета народить сина. Це були літні люди, які не мали дітей. Захарій не повірив, а тому Ангел прорік, що до появи дитини він не говоритиме. Коли ж народився малюк, батько  підтвердив ім’я Іван, що означає Божа ласка і яке вибрала Єлисавета.

Коли Іван виріс, він пішов у пустелю, носив одяг з верблюжої шерсті,  багато молився, жив у печері, їв саранчу і мед, спрямовував людей до покаяння. Одного разу зробив заувагу цареві Іроду в грісі чужоложства. За правдивість помер мученицькою смертю.

Діти розмальовували образ, вчили молитву: «Святий Іване Хрестителю, навчи  мене завжди любити правду, шукати правду, боротися за правду. Амінь.» (із журналів «Розмальовки Ангелятка» 2013- №7, «Зернятко» 2017-№7 )

Читаючи дитяче видання Святого Письма, відвідувачі довідалися, що пророк – це насамперед особа, яка звіщає Божу волю. А Господь хоче, щоб людина жила  в правді та любові. Тут, на землі, і потім, колись, на Небі.

 Тож прямуймо слідами Івана Хрестителя, випрошуймо Божої ласки для себе і для України

 Захід підготували і провели Українець С., Дяків Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top