Духовний путівник “Мандрівка Великим постом” 

Над усе, що лише стережеться,
серце своє стережи,
бо з нього походить життя.
Пр 4:23

“Тому, що ми не постили, нас прогнано з раю. Чинімо, отже, піст, щоб до раю знову повернутися! Хіба не бачиш, що Лазар через піст увійшов до раю?… Не виправдовуйся неміччю тіла і слабістю! Це ж ти не переді мною виправдовуєшся, але перед тим, хто все знає.”, – казав святий Василій Великий.

04.04.2021 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували духовний путівник “Мандрівка Великим постом”. Мандрівка Великим постом доволі довга (40 днів), часто нелегка, зате цікава. Як і кожна мандрівка, так і піст має свою мету і призначення. Метою Великого посту є переміна і освячення нашого життя, а кінцевим пунктом цієї подорожі є Великдень – Воскресіння Ісуса Христа – найвеличніша і найрадісніша подія для всіх людей. На початку Великого Посту варто зустрітися з Отцями Церкви, чиї мудрість і поради можуть стати компасом у ці дні. Святий Василій Великий так каже про піст: “Піст такий давній, як саме людство. Він приписаний ще в раю. Адам дістав цю першу заповідь: ”З дерева ж пізнання добра і зла не їстимеш” (Бут. 2:17). Це ”не їстимеш” – то наказ посту і стриманості. Якщо б Єва постила на плід дерева того, ми тепер не мусіли б постити… Нас зранив гріх, і ми мусимо лікуватися покутою. Покута ж без посту – безвартісна”.

У час духовної мандрівки до воскреслого Ісуса добрим помічником є книга. Бібліотекарі підготували добірку книг та журналів, які зроблять цю подорож приємною та корисною:

Бойко  Й. Благословення словом/о. Й. Бойко. – Івано-Франківськ: Апостол, 2020. -284 с.
Вонс К. Праведний Йосиф. lectio Divina з Йосифом з Назарету/ К. Вонс. – Л.: Свічадо, 2019. – 144 с.
Клусек У. Небесні дороговкази або Десять Божих Заповідей / У. Клусек. -Л.: Свічадо, 2019. – 47 с.
Туптало Д. Лік духовний: вибране з творів святителя/ Д. Туптало. – Л.: Свічадо, 2005. -80 с.
Честертон Г. К. Святий Франциск Асизький/ Г. К. Честертон. -Л.: Свічадо, 2018. -144 с.

30 березня в Івано-Франківську стартував новий соціальний проєкт “Піст – це…” Натхненниками та реалізаторами ідеї є Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Більше про цей проєкт читайте на сторінках газети “Нова Зоря” за 1 квітня 2021 року. Ця газета є у читальному залі бібліотеки. У ній можна знайти багато статей, які будуть корисними для душі. А для нас всіх піст хай буде часом для добрих справ. Святий Василій Великий казав, що піст заносить молитву до неба, стає для неї крилами. Тож летімо увись, будемо ближче до Неба, ближче до Бога! 

Читайте добрі книжки та змінюйте своє життя на краще! Слідкуйте за публікаціями на нашому сайті та дивіться відео на нашому YouTube каналі. Бережіть себе і будьте здорові!
Підготувала: Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top